Onderhoud provinciale monumenten | NH

Voor: eigenaren van een beschermd provinciaal monument

Betreft: onderhoud van provinciale monumenten, zoals schilderwerkzaamheden of herstellen van voegwerk

Totaalbudget €150.000. Subsidie: 50% tot max. €18.500

Wanneer aanvragen?

1 Januari 2024 - 31 December 2025

Monumenten hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit zijn werkzaamheden zoals bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en gedeeltelijke herstelwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld plaatselijk/gedeeltelijk herstellen van voegwerk. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn in de regel vergunningsvrij. De provincie Noord-Holland biedt hiervoor financiële ondersteuning voor onderhoud aan vastgoed met een vastgestelde provinciaal monumentale status. Uitgesloten voor de regeling zijn werkzaamheden die regulier onderhoud te boven gaan, restauratiewerkzaamheden en het verduurzamen van het monument.

Eigenaren van vastgoed met een vastgestelde provinciaal monumentale status kunnen een bijdrage krijgen voor uitvoeren regulier onderhoud. Dit geldt ook voor degenen die dit uitvoeren op eigen kosten (mits met toestemming eigenaar).

Info Provincie Noord-Holland – klik hier:

Onderhoud provinciale monumenten Noord-HollandInformatie aanvragen

Contact

Ingewikkeld?

Er zijn vakkundige collega’s die je kunnen helpen.

STEAM, het Subsidie TEAM van Regio Alkmaar, inspireert, adviseert en faciliteert de gemeenten in haar regio bij het benutten van fondsen & subsidies.

Er komen zowel nationale als europese fondsen beschikbaar voor duurzame ontwikkeling

Regio Alkmaar

Samenwerkende gemeenten, óók als het om subsidies gaat!

In Regio Alkmaar werken de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest samen, waarbij zij zich speciaal richten op de focus-onderwerpen Wonen, Duurzame Bereikbaarheid en Energie- innovatie.

Links

Partners

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

© jouwsubsidiekans.nl


Beheer & onderhoud door Kobalt